Rendabel beleggen met maatschappelijke meerwaarde

Als institutionele belegger hebt u niet alleen oog voor rendabiliteit, maar ook voor stabiliteit en maatschappelijke impact. Liefst duurzaam, op lange termijn. Canius I en Hamsterhuren II de fondsen achter Hamsterhuren® met een belangrijke participatie van o.a. Belfius Immo, scoren hoog op alle criteria.

Bekijk de video

Een financieringsconcept dat kansen creëert voor alle partijen. U inbegrepen.

Wat is het?


Met Hamsterhuren® kunnen particulieren minstens de helft van hun betaalde huishuur gebruiken als inbreng bij de aankoop van hun woning. In tegenstelling tot huurkopen is er geen aankoopverplichting.

Voor wie?


Iedereen die een normale huishuur kan betalen, kan Hamsterhuren®. Ideaal voor wie anders niet over genoeg middelen beschikt: jonge koppels, alleenstaanden of bescheiden inkomens. Zo kunnen ze de som bij elkaar sparen die banken vragen als inbreng voor een woonlening.

Welke woningen?


Zowel huizen als appartementen komen in aanmerking voor Hamsterhuren®. De criteria zijn kwaliteit, energiezuinigheid en duurzaamheid. Omdat ze aan hoge EPB-normen moeten voldoen, gaat het bijna altijd om nieuwbouw. 

Het antwoord op een huizenhoog probleem

Hoge drempels

Heel wat gezinnen komen door de oplopende huishuur niet meer toe aan woonsparen. Bovendien ligt de lat voor het toekennen van woonleningen alsmaar hoger. Daardoor wordt een eigen woning voor velen onbereikbaar. Zeker voor lagerekansengroepen.

Markt onder druk

Door de stijgende vastgoedprijzen vinden woningen in het middensegment minder gemakkelijk kopers. Dat wordt zowel voor stads- als projectontwikkelaars een probleem. Hamsterhuren® creëert kansen voor alle betrokken partijen. Inclusief investeerders.

Beleids- instrument

Woningbezit is de beste buffer tegen armoede. Hamsterhuren® is dan ook een dankbaar instrument voor lokale besturen die moeten afrekenen met tendensen als vergrijzing en een groeiend aantal eenoudergezinnen of gezinnen met een modaal inkomen.

  • 172 Hamsterhuurders
  • 22663 Aanvragen
  • 11 Aanvragen per dag

Met de participatie van Belfius Immo.

Om de financiering van Hamsterhuren® mogelijk te maken, werden Gespecialiseerde Vastgoedbeleggingsfondsen opgericht zoals Canius I en Hamsterhuren II ondersteund door Belfius Immo als een van de belangrijkste aandeelhouders. Het praktische beheer van alle contacten en de opvolging gebeurt op het terrein door onafhankelijk vastgoedbedrijf Canius Real Estate.