Artikel uit de Tijd: Belfius Immo stapt zelf in hamsterhuren

31/12/2018
Bekijk de video

Belfius Immo stapt zelf in hamsterhuren

DE TIJD - 17 juli 2018 13:23

Belfius Immo stapt in het kapitaal van hamsterhuurfonds Canius I. 'Hamsterhuren' heeft de ambitie om de overstap van huren naar kopen te vergemakkelijken.

Het concept ‘hamsterhuren’ werd in 2017 onder impuls van de Limburgse projectontwikkelaar Gilen Woonprojecten in de markt geplaatst. Deze formule werd ook als merk gedeponeerd.

Onder de formule van 'hamsterhuren' huren jonge koppels of samenwonenden een nieuwbouwwoning met aankoopoptie waarbij ze tot vijf jaar betaalde huurgelden in mindering brengen van de initieel overeengekomen verkoopprijs.

Volgens Laurens Gilen kan het familiebedrijf de vraag naar deze formule niet volgen. Er zouden honderden mensen op de wachtlijst staan. Gilen Woonprojecten bouwt jaarlijks een honderdtal woningen, waarvan een dertigtal voor de formule 'hamsterhuren'. De woningen die worden aangeboden zitten in de prijsklasse van 250.000 à 350.000 euro.

Minderheidsbelang

Om deze verwervingsformule op nationale schaal aan te bieden en aan schaalvergroting te doen, werd door de familie Gilen het gespecialiseerd vastgoedbeleggingsfonds Canius I opgericht. 'Met die middelen kunnen we ook woningen kopen van andere ontwikkelaars en zijn we niet langer afhankelijk van onze eigen productiecapaciteit', aldus Laurens Gilen.

Lees hieronder het volledige artikel

https://www.tijd.be/ondernemen/bouw/belfius-immo-stapt-zelf-in-hamsterhuren/10031756.html